Регламент на Годишни награди за пътна безопасност 2016

image

Могат да кандидатстват реализирани инциативи за пътна безопасност в следните категории:

  1. Инициативи за пътна безопасност от неправителствени организации.
  2. Инициативи за пътна безопасност от фирми и корпорации.
  3. Инициативи за пътна безопасност от държавни институции и местни администрации.
  4. Журналистически материали, публикации в пресата, журналисти, предавания и медии отразяващи проблемите на пътната безопасност.
  5. Инициативи за пътна безопасност от детски градини и училища – специална награда предоставена от Национална асоциация "Професионална подготовка и квалификация".
  6. Специална награда на служител на пътна полиция, с личен принос (предотвратил пътен инцидент или е участвал в спасяване на пострадали при ПТП или е оказал помощ на такива хора).

Всеки кандидат изпраща заявление за участие по и-мейл до 17 ч. на 15 Ноември 2016 г. на следния адрес: info@nagradi.org.

Нашето изтъкнато жури ще оцени постъпилите проекти в различните категории. Награждаването ще се състои през месец ноември, като точната дата и място на събитието ще бъдат обявени на електронната страница на конкурса. За връчването на наградите са поканени Негово превъзходителство посланика на кралство Нидерландия, Министъра на вътрешните работи, Министъра на транспорта и информационните технологии, Български евродепутати, журналисти, съмишленици и други.

Фондация Годишни награди за пътна безопасност

imageВъпреки напредъка, който сме постигнали досега в пътната безопасност, ситуацията в България поражда безпокойство. През последните години броят на жертвите на пътя пълзи трайно нагоре. За 2015 г. България се класира на първо място сред страните-членки на ЕС в черната статистика с 95 загинали на 1 млн население. В същото време средната стойност за ЕС е 51,5 на 1 млн. жители.

* По данни на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата.